keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Suuntana lämpö

Saavuttuani Istanbuliin sain kaivaa kaikki lämpöiset vaatteet mun hyvin kärsineestä rinkasta. Istanbulissa oli hädin tjskin 15 ämmintä. Yövyttiin samassa hostellissa josta aloitin matkan, ympyrä sulkeutui. Käytiin juhlimassa Annan synttäreitä astetta hienommassa ravintolassa ja pistettiin pullo viiniä puokkiin. Mahtava ilta, vaikka yliväsymys vaivasi.

Seuraavana päivänä napattiin lautta Aasian puolelle ja sieltä bussi Izmiriin. 9 tunnin bussimatka puudutti takapuolen totaalisesti. Onneksi pysähdyksiä oli riittävästi. Pääsi seisomaan välillä kinttujen päällä ja ostamaan eväitä.

Izmirissä majoituimme pieneen, kivaan hotlaan. Yksi kokonainen päivä kierrettiin kaupungin katuja. Izmirissä on länsimaisempaa meininkiä vaikkakin hyvin vähän turisteja. Sulauduttiin yllättävän hyvin joukkoon ja oli kiva kävellä, kun Turkin turismille tyypillisiä huutelijoita ja sisäänheittäjiä ei ollut näkyvissä melkein missään.

Löydettiin eilen muuten huvipuistokin. Kummitusjuna ja pari hjrjampaa hässäkkää käytiin, oli kyllä huimaa!

Syöpöttelyt hoidettiin muuten halvalla. Hotellin vieressä oli pieni katukebabbila josta sai "kanarullia". Grillattua kanaa, salaattia, chiliä ja kaikki kääritty ohuen leipärullan sisään. Kunnon mättö vei nälän ja kustansi alle 1,50 per nassu.

Bussiverkosto on muuten mahtava. Busseissa on kunnon telkkarit ja viihdesysteemit, wifi, ilmaset kahvit, limut ja pullat ja muut herkut. Ja bussilla matkustaminen on ihan puoli ilmaista. Nytkin istun tsuffe kourassa matkalla Kusadasiin. Reitti on vajaa 200 km (luulisin, karkea google maps arvio) ja kukkaro köyhtyi huimat viisi euroa...

Nyt tosiaan Kusadasiin hostelliin, katotaan mitä sillä kaupungilla on meille tarjota :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti