tiistai 9. huhtikuuta 2013

5, 4, 3, 2, 1, hyppää!

Valjaat niskaan, rahat tiskiin ja sillalle. Etelä-Afrikan "must do", maailman korkein benji odottaa. Sillan alla on iso rautahäkkyrä, jota pitkin piti kävellä keskiosaan. Alla on ei mitään, pelkkää pudotusta ja alas päin katsoessa hiukan huimaa. Varmaan noin sadan metrin päässä on tasanne ja läjä tyyppejä vastassa. Ryhmäkuvan jälkeen yksi kerrallaan istutaan penkkiin ja jalat sidotaan, tupla- ja triplavarmistukset ja se on menoo sit.

Reunalla seistessä iskee jumalaton adrenaliiniryöppy kun katselee alas. Herran jumala, oonko mä hullu. Kädet ovat kahden äijän olkapäillä, jalat toisiinsa sidottuina oli kävely näet hiukka hankalaa. Kun tyypit pujahtivat pois kainaloista, silloin huimasi. Viidestä ykköseen lasketaan sekunnissa. Jos itse ei siinä vaiheessa hyppää, niin tyypit tuuppaavat tyhjyyteen!

Ensimmäinen sekunti on kaikista kamalin. Vankka betoni jalkojen alta katoaa ja vartalo taipuu sukellusasentoon. Siinä ei ihan tajua missä mennään ja mitä tapahtuu, mutta maa lähestyy. Kun köysi alkaa joustaa ja lopulta sinkoo ylöspäin sitä ja kääntyy taas laskuun sitä jotenkin ikään kuin pomppaa uudestaan tyhjyyteen.

Hetken saa lillua pää amaspäin, funtsia missä oikein roikkuu, kunnes tyyppi keinun päällä laskeutuu alas ja nostaa pään ylös. Takaisin betonin päälle päästessä huokaisin helpotuksesta ja kikattelin ilosta. Oli ehkä mahtavin fiilis ikinä.

Koko homma löytyy tietysti kuvina ja dvd:n avulla voi katsella miten toivottomalta pösilöltä sitä näyttikään.

Maailman korkein benji, check!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti